De eerste week op Cambodjaanse bodem

Rood stof stuift achter onze ‘gloednieuwe’ tweedehands brommer omhoog. Terwijl we hobbelen over de onverharde wegen denk ik na over de eerste blog vanuit onze nieuwe woonplaats, Siem Reap. Na amper een week op Cambodjaanse bodem is ‘ie hier, de blog over onze eerste week in het bloedhete Cambodja!

Een fijne binnenkomer
Terwijl we het vliegtuig uitstappen en richting de kleine, maar vrij nieuwe aankomsthal lopen, gaat er een kriebel door me heen. Onwerkelijk, het avontuur is begonnen! Wat staat ons te wachten? Wat moeten we regelen? Hoe gaan we dingen aanpakken? Allerlei vragen borrelen omhoog. Vragen waar we samen over spreken, vragen die mensen ons stellen, vragen…

Nadat we het visum hebben geregeld lopen we in de armen van Peterhans, de kersverse (Nederlandse) eigenaar van Bloomgarden Guesthouse. Onze bagage wordt in een tuk tuk gepropt en wij stappen in een andere. We gaan naar het huis wat hij sinds een paar dagen huurt. Hier krijgen wij de bovenverdieping tot onze beschikking. Een fijne binnenkomer. Met een koud biertje proosten we, op een mooie toekomst.

02 Brommer
De ‘gloednieuwe’ tweedehands brommer

Onze nieuwe woonplaats wordt… Siem Reap!
Voordat we naar Cambodja kwamen stonden Siem Reap en Battambang op het lijstje ‘potentiële woonplaatsen’. De hoofdstad Phnom Penh vonden we beide te druk, dus viel af. De badplaats Sihanoukville voelde erg onrustig. De overheid heeft een eigen agenda en grote investeerders kopen stukken land op, geen idee wat er gaat gebeuren. Dan zijn Kampot en Kep nog opties maar (nog) niet toeristisch genoeg voor de plannen die we in gedachten hebben.

Als snel voelden we dat Siem Reap dé plek is waar we willen zijn. Het is een goede plaats om onze ideeën uit te werken, marktonderzoek te doen en onze onderneming vorm te geven. De plannen hebben betrekking op de toeristische sector. Met het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Wat als trekpleister en het internationale vliegveld is er in Cambodja geen betere optie. Daarnaast voelt Siem Reap als een redelijk georganiseerd groot dorp.

Tip: Spreek Siem Reap uit als siem-riep! Juist, zeg het maar hardop 😉

01 Siem Reap centre
Een van de winkeltjes in het centrum van Siem Reap
03 Zita's Bakery Siem Reap
Onze favoriete bakker op de Farmers Market (Zita’s)

Hoe is dat? Met 40 graden op huizenjacht
Als eerste regelen we praktische zaakjes, een simkaart bijvoorbeeld (vraag ons nieuwe nummer). Daarnaast zijn we, ook al mogen we in het huis van Peterhans blijven wonen, op zoek gegaan naar een eigen woning. Via internet bekijken we wat woningen en komen in contact met een aantal makelaars. Al vrij snel wordt duidelijk dat we een oud Khmer huis willen, met tuin en airco (geen overbodige luxe). Hoe hadden we dit kunnen weten zonder deze extreme hitte?

En nu…
Ons typische Khmer huis, wat op dit moment verbouwd wordt, is op 2 mei klaar. We werken het eerste concept uit, doen marktonderzoek, brengen bestaande initiatieven in kaart en ontdekken tegelijkertijd de omgeving.

Kei leuk dat je onze blog weer hebt gelezen, voel je vrij een berichtje achter te laten of via de ‘follow’ knop ons te volgen (eenvoudig te vinden wanneer je gebruik maakt van een laptop en de pagina helemaal uitklapt). Je krijgt dan een mailtje als er een nieuwe blog verschijnt.

Advertisements

9 thoughts on “De eerste week op Cambodjaanse bodem

 1. ik krijg gewoon zin om in een vliegtuig te stappen en zelf een kijkje te komen nemen! Wat een heerlijk avontuur en wat een vrijheid! Blijf zo oprecht genieten! X E⭐️

  Liked by 1 person

 2. Gaaf!!! Doet me terugdenken aan onze aankomst samen daar…
  Aan de superleuke sfeer in het stadje, aan de ziplinetour, aan angkor wat,(heb jij dat filmpje nog? Van angkor wat? Wat! Wat? Watwat😉) aan het fijne samen zijn met jou!
  Ik ben zo benieuwd hoe het jullie verder gaat bevallen de komende tijd! Geniet van het onbekende, van het proces! Love you!😘

  Liked by 1 person

 3. WAUW wat een gaaf begin en gaaf huis!!! Dat gaat helemaal goed komen! En Siem Riep (jaaaa zo schrijf ik het dan ook maar) is ook ontzettend leuk. Succes met al het nieuwe begin en geregel! groetjes Hester

  Liked by 1 person

 4. Wat een andere wereld om zomaar in Siem Reap te gaan wonen! Maar wel een ontzettend leuke stad dus ik begrijp het helemaal! Ik blijf je berichtjes lekker lezen en veel plezier daar in Cambodia 🙂

  Liked by 1 person

 5. Super gaaf!! wat een groot avontuur!! Ik ben benieuwd hoe het zal zijn als het af is!! Echt leuk om jullie blog te lezen!! Veel plezier en geniet van deze gave tijd! Liefs Linda romeijn

  Liked by 1 person

 6. Heerlijk om je blog te lezen. De vibe van Siem Reap is heerlijk dat vonden wij ook. Met en zonder kids is er veel te doen. Cool huis!!! Benieuwd naar jullie verdere verhalen. Have fun!

  Liked by 1 person

 7. Wat heerlijk dat jullie avontuur nu echt begonnen is! En op een fantastische plek. Wens jullie heel veel succes en geluk in alle volgende stappen. Leuk om jullie op deze manier te kunnen volgen!

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s