Daar gaan we! Emigreren naar Cambodja.

Vandaag, zondag 3 april 2016, emigreren we naar Cambodja. In de afgelopen maand hoopten we te onthaasten van het vlugge leven in Singapore, te genieten van het reizen door Nieuw-Zeeland en ons klaar te maken voor de stap naar Cambodja. Lees in deze blog of het geluk is!

A mind is like a parachute. It doesn’t work if it isn’t open.
Onze behoefte aan onthaasten kwam voort uit het feit dat er een vermoeidheid was ontstaan, die na een goede nacht slapen niet meer verdween. Daarnaast wilden we helemaal loskomen van het vlugge, intense leven in Singapore (wat het voor ons was). De maand zit er op. Een maand waarin we Lotte in Sydney bezochten, met een camper door Nieuw-Zeeland reden, niets anders dan relaxten in Melbourne en uiteindelijk weer belandden in Singapore. We leefden vooral van dag tot dag, sliepen veel en genoten van de wereld om ons heen. De keuze om juist nú te reizen voelt als een verstandige! Onthaast, uitgerust en met nieuwe ervaringen op zak zijn we terug in Azië.

01. Lotte in Sydney
Poffertjes eten met Lotte, in Sydney.
01. Camperlife New Zealand
Met de camper door Nieuw-Zeeland.
01. Chillen in Melbourne
Relaxen in Melbourne.

Vertrouwd Singapore
Singapore voelt vertrouwd (ook zonder eigen huis en maandag weer aan het werk te moeten – relaxed!). We verbleven in het gespreide bedje bij Jordy en Renske, genoten van gezellige etentjes, een lekkere barbecue en knuffelden met baby Emma. Dank allemaal, we waarderen dit enorm! Het voelde als een warm bad.

Een jaar terug in de tijd
Ruim een jaar geleden, hadden we het over dromen en plannen voor de toekomst. Ken je dat? Een gevoel dat alles bij elkaar lijkt te komen? Voor mij gebeurde het, daar op dat moment. Onze ideeën passen bij elkaar, het gevoel is goed. We willen een eigen onderneming starten, in een derdewereldland, waarbij de lokale bevolking de kans krijgt zichzelf te ontwikkelen. Kwok was op dat moment aan het brainstormen over een project in Cambodja. Mijn droom is bij te dragen aan het onderwijs in een derdewereldland (overgehouden aan het Teachers4Teachers vrijwilligerswerk in Kenia).

03. Teachers4Teachers me
In Kenia, tijdens Teachers4Teachers.

Ready for take off
Wie wil nu geen leven creëren wat past bij wie je bent, waarin je je kwaliteiten kwijt kunt en waar je eigenlijk geen vakantie van hoeft? Als je jouw passie je loonstrook wilt laten worden, is het noodzakelijk eerst stil te staan. Denk na, schrijf, onderzoek, spreek je besluit uit en ga er volle bak voor!

‘Een vogel is nooit bang dat zijn tak breekt, want hij vertrouwt niet op de tak maar op zijn eigen vleugels.’

Wij stelden een gedetailleerd spaarplan op en kwamen erachter dat we dat we dit op 1 maart 2016 zouden behalen. We schreven de ontslagbrieven voor onze toenmalige werkgevers, met het besef wat we achterlieten (twee goede banen). We spraken samen over onze gedachten, werkten de doelen en wensen uit en zetten het op papier. Als laatste creëerden we een netwerk om informatie in te winnen, te oriënteren en sociale contacten te leggen. Mensen zullen kritische vragen gaan stellen (handig, schrijf de dingen op waar je zelf nog niet aan gedacht had en bedank!). Als je eenmaal een besluit hebt genomen én je gaat hier helemaal voor, lijkt de wereld om je heen te veranderen en komen er onverwachts dingen op je pad. Heb vertrouwen, in jezelf!

DCIM100GOPROG0015663.
Met 200 km/u naar beneden, te gek!

En nu…
We maken ons klaar om richting Changi te gaan, het vliegveld in Singapore. Daar checken we in en vliegen vanmiddag naar Siem Reap. Het afscheid, de afgelopen maand en het weekend in Singapore waren goed. Wat er precies gaat komen weten we niet. Peterhans, een Nederlandse vriend, vangt ons op. Hij heeft een hotel overgenomen en werkt met een zelfde gedachte als wij (bijdragen aan de ontwikkeling van lokale bevolking). Vandaag gaan we naar het land waar we hopen dat onze dromen vorm krijgen. We hebben vertrouwen!

Advertisements

3 thoughts on “Daar gaan we! Emigreren naar Cambodja.

 1. Lieve Arinda,
  Ook ik had een droom. Mijn droom was ooit iets op te zetten voor straat/weeskinderen in Peru.
  Het is er niet van gekomen, ben een ander pad gevolgd. Maar mijn droom heeft mij altijd achtervolgd. Zelfs toen Carmen en Stephanie volwassen waren heb ik nog met die gedachte gespeeld en zelfs “gesolliciteerd” bij een Peruaans weeshuis, dat trouwens gerund wordt door een nederlandse. TOCH heb ik die stap nooit gemaakt en ik vind het zo heerlijk om te lezen hoe jij jezelf, maar ook anderen inspireert om dat toch vooral wel te doen!!!!
  Go for it, girl !!! En ik heb er alle vertrouwen in en wens je alle geluk en succes van de wereld.
  Mocht ik ooit iets voor je kunnen betekenen, laat het mij weten.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s