Vlug intens leven: Singapore

Waar blijft de tijd? Bij ons in de woonkamer hangt een ‘final countdown’. Begin februari leek dit moment nog zo ver weg en nu zijn bijna alle kruisje op de kalender gezet. Arinda’s mama en broertje zijn zelfs geweest! Ken je dat? Naarmate vertrek dichterbij komt, lijkt de tijd sneller te gaan. Je leest in deze blog over afscheid, lijstjes en ontspullen.

It’s the final countdown
Een school heeft iets moois, zo ècht en menselijk. Ik houd er enorm van! Mijn laatste werkdag was intens. Niet verdrietig, intens. De kinderen waren op hun best. Grappig, puur en lief. Ik zou willen dat de hele wereld zo in elkaar steekt, zoals het leven in mijn (ex-)klas. Grappig, puur en lief.

Collega’s verzamelen zich op vrijdagmiddag in de keuken van de Hollandse School. Rebecca (bouwcoördinator) neemt het woord en vertelt fantastisch over afgelopen periode op de HSL, een tijd met ups en downs. Ik waardeer de afgelopen twee jaar enorm. Singapore maakt dat we de stap die we nu zetten met vertrouwen kunnen nemen. Zonder dit hadden we elkaar niet eens ontmoet! Dank werkgevers, het is jullie schuld.

Tip: Neem ontslag en je kunt tot diep in de nacht tijd aan jezelf besteden! Me like.

Klasje

Handige stomme lijstjes
Lijstje werk, lijstje verhuizing, lijstje NZ & AUS, lijstje prioriteiten verhuizing 2.0,  lijstje to do afscheidsfeestje, lijstje… Aaah, dit is niet relaxed! Verhuizen is een stress verhogende factor. De spanning liep af en toe hoog op maar hé… we hebben het overleefd. De verhuizers hebben onze stress meegenomen. Nu kunnen we de laatste lijstjes ook afwerken.

De kracht van ontspullen
Ja. Ik zag het al eens voorbijkomen bij Flow magazine, ontspullen. Wij werden de afgelopen tijd geconfronteerd met dit onderwerp. Wat hebben we echt nodig in het leven? Laat het afhangen van je levensfase, comfort of een bepaald doel wat je nastreeft. Voor ons zijn het de ervaringen en dus herinneringen die het leven maken. Zoals Flow zegt: ‘Trek je portemonnee voor etentjes, picknicken in het park, verstuur die uitnodigingen voor samen koken of ga met z’n allen naar een festival’. De kracht van ontspullen, ik begrijp ‘m wel. Jij?

Family Movers verhuizen

EN: Bye, great bunch of people
What a great Saturday night! It’s amazing that we knew every single person. We expected a great party but it was way better than that. Love, tears and fun. What a great bunch of people and what an amazing time we’ve had here, in Singapore. Thank you guys. Thanks!

NL: Dag, geweldige mensen
Wat een te gekke zaterdagavond! Zo leuk dat je iedereen kent op het feestje. Het was niet normaal, nog beter dan we onszelf voorstelden. Liefde, gezelligheid, tranen en plezier. Deze nasmaak noemen wij geluk! Wat een gave vrienden zijn jullie en wat een vette tijd hebben we hier gehad. Dank mensen. Dank!

Afscheid.jpg

Wat we nu gaan doen is, alles
Heerlijk om even niet meer te hoeven werken. Tijd om te doen wat we echt willen, waar we gelukkig van worden. Het laatste avondmaal is komende donderdag, waarna we terecht komen in het gespreide bedje van Lotte in Sydney. Een aantal dagen later reizen we door naar Nieuw-Zeeland. Daar nemen we bewust tijd voor onszelf en dáárna willen we sociaal ondernemen in Cambodja. Zucht… Wat een leven!

Ps. Onze volgende blog zal een foto-blog zijn. Check je ‘m?

Ineke en Jimmy

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s