Top 5: Dingen die we gaan missen

Als je ergens ruim twee jaar woont, zullen er dingen zijn waaraan je gewend raakt en enorm gaat waarderen. Wij hebben een top 5 gemaakt van dingen die we zullen missen als we niet meer in Singapore wonen. Hier komen ze, in willekeurige volgorde.

1. Drankjes met uitzicht
De eeuwig durende zomeravonden verleiden ons steeds weer om een fijne rooftop bar te kiezen, het liefst met goed uitzicht. Wij ontdekten naast het bekende One Altitude en Cé La Vi, wat overigens aanraders zijn, ook talloze andere noemenswaardige opties. De uitzichten zijn steeds anders en werken verslavend. Iets om te gaan missen!

Uitzicht Singapore Marina Bay

2. Eindeloze regeltjes
Noem het streng, overdreven georganiseerd, erg op de regeltjes of een tikkeltje saai… Singapore heeft zaken geregeld! In ons geval had dat een prettige uitwerking, we wisten waar we aan toe waren. Cambodja steekt net iets anders in elkaar. Hoe precies? Dat gaan we ervaren.

3. Genieten van familie en vrienden in een wereldstad
Het blijft speciaal! Vrienden en familie die naar de andere kant van de wereld komen voor ons. Jullie boeken een ticket, stappen in het vliegtuig om er vervolgens minimaal 13 uur over te doen voordat je aankomt op Changi Airport. Wij hebben de bezoeken in de afgelopen twee jaar onwijs gewaardeerd. Samen genoten we van alles wat Singapore, deze bruisende wereldstad, ons te bieden heeft. Bijzonder om elkaar intensiever mee te maken dan dat je in Nederland zou doen.

Papa en mama in Singapore

4. Benutten van Singapore als goede hub
Een weekendje oerwoud, een paar daagjes Bangkok of een weekje zonovergoten eiland. Singapore is de perfecte locatie als het gaat om het maken van reisjes. Vanuit ons huis staan we binnen 30 minuten op het vliegveld en vertrekken directe vluchten naar mooie bestemmingen buiten dit kleine staatje. Wij hebben optimaal genoten van Singapore als goede hub. Reizen is onze favoriet en gaan leven op deze manier onwijs missen. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

5. Bijzondere ontmoetingen
Terwijl het Nederlandse leven verder ging, toen wij twee jaar geleden vertrokken, maakten we aan deze kant van de wereld vrienden. Mensen met een zelfde soort instelling, mensen die je in Nederland nooit ontmoet zou hebben, mensen buiten de ‘vaste vriendengroep’ die we de jaren daarvoor beide hadden. Iedereen zit in hetzelfde schuitje wat een band heel snel sterker kan maken. Dit was de nummer 5. Last but not least… Mensen we gaan jullie missen!

Nog één werkweek te gaan. Daarna pakken we de spullen in en maken ons klaar om het avontuur te beginnen. Benieuwd hoe we afscheid nemen? Dat lees je in onze volgende blog.

Vrienden Singapore Relish

friends Singapore

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s