Dagelijkse dingetjes

Nog 4 weekenden, 16 werkdagen en 2 vrije dagen. Over 4 weken laten we Singapore achter ons en stappen we in het vliegtuig. Daar, op dat moment, begint het nieuwe avontuur. De voorbereidingen zijn in volle gang, het aftellen begonnen. We genieten van Singapore, de mensen die ons bezoeken en de dagelijkse dingetjes. Laten we dat eens beschrijven, de dagelijkse dingetjes. Om jullie een beeld te geven van het leven wat wij hier hebben en voor onszelf, om het later nog eens terug te halen.

Werkdagen, je kent het
Half 7, de wekker gaat. Buiten is het nog donker, de zon zal over een half uurtje opkomen. Hoewel opstaan makkelijker is dan in Nederland, vanwege de warmte, houd ik er gewoonweg niet van. Ik loop de woonkamer in, richting de keuken. Het brood uit de vriezer ontdooit terwijl ik een douche neem en me klaar maak voor de dag. Kwok ligt wat op z’n telefoon te rommelen en vervolgt daarna ook zijn ochtendritueel met minder moeite dan ik. Samen ontbijten we, nemen de dag door en vertrekken. De werkweek. Hij vijf dagen in de week naar kantoor, afspraken of zelfs naar Maleisië. Ik naar de Hollandse School, waar expat kinderen vanaf 8 uur stuiterend de schoolbus uit rollen. Goedemorgen!

IMG_4220

Zoiets als een derde helft
Zomeravonden zijn heerlijk. Voor ons als een derde helft na een vermoeiende wedstrijd. Met een wijntje op het balkon, een verkoelend windje of hangend in de hangmat zijn we alweer kwijt waar de dag begon. ’s Avonds proberen we samen te eten. Een (Chinees) soepje, salade of lekker buiten de deur met vrienden. We zijn beide gek op sport en maken daarvoor ook gebruik van de avonden. Ik moet wekelijks naar de fysio en doe knie-oefeningen na een gescheurde kruisband. Voetbal zit er nu ècht niet meer in. Kwok heeft zijn focus van Taekwondo naar Muay Thai verlegd. Samen met Mark (uit Denemarken) wordt er een aantal keer per week gewerkt aan de muscle up. ’s Avonds kijken we ook graag een serie waarna rond half 11 het lampje uitgaat.

IMG_4035

Yay it’s weekend
Opstaan op vrijdagochtend voelt anders dan andere dagen. De werkdag voelt korter en eindigt (als we daar zin in hebben) met een borrel. Weekenden zijn niet in een zin te beschrijven. Van weekendjes weg tot genieten van de stad, van boodschappen doen tot drankjes met vrienden. Weekenden wisselen nogal. De vrijheid om de dagen in te delen zoals wij willen bevalt goed.

IMG_4264 2

En… nog 26 dagen dagelijkse dingetjes
Het eind komt in zicht, dat klopt. Na drie weken dagelijkse dingetjes en afwisselende weekenden (die we heel erg waarderen) komt het verhuisbedrijf de spullen inpakken, slapen wij nog twee nachtjes in het mooie Singapore en moeten we op 4 maart zorgen dat we op Changi Airport staan. De ‘wat daarna’-vraag krijgen we vaak, heel vaak. We reizen een maand (Nieuw-Zeeland, Sydney en Melbourne), komen een weekend terug in Singapore en verhuizen rond begin april naar Cambodja. Daar hopen we een huis in Siem Reap of Battambang te vinden. En dáárna? Dat zul je hier lezen.

IMG_4146

Advertisements

3 thoughts on “Dagelijkse dingetjes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s