Op naar 2016!

‘Het enige wat je moet doen is een datum bepalen en dan doen!’ – Zapp Family.

Vandaag is het oudejaarsdag, een goed moment om terug en vooruit te kijken. In 2015 hebben wij besloten om het roer om te gooien. Wij zeggen Singapore gedag en gaan voor het nieuwe avontuur in Cambodja. Ergens in oktober hebben we geschreven over de concrete plannen als we eenmaal gesetteld zijn. In deze blog lees je over de tijd die voorbij is gevlogen, waar we nu staan en hoe we naar 2016 toeleven.

Heerlijke herinneringen
De afgelopen periode is snel gegaan. We denken na over de verhuizing; Excel bestanden, handgeschreven lijstjes, whatsapp berichtjes over wat we niet moeten vergeten, verhuisbedrijven over de vloer… De voorbereidingen zijn in volle gang! Daarnaast hebben we genoten van momenten met vrienden. Ed en Chantal kwamen een weekend langs, Petra en Harm zijn een weekje geweest, een weekend gezelligheid op Bali en een afscheidsweekend met vrienden in Phuket. De moeder van Kwok vloog half december van Amsterdam naar Maleisië, waar familie woont. Wij besloten onze kerstvakantie te starten met een familieweekend in Kuala Lumpur. Daarna vlogen we door naar Manilla, op de Filipijnen, waar we nu nog steeds rondreizen.

01 Ed en Chantal
Ed en Chantal een weekend in Singapore
02 Petra en Harm
Petra en Harm een weekje in Singapore
03 Bali
Vrienden op Bali
04 Afscheidsweekend
Afscheidsweekend Alex in Phuket
05 Familie Kwok
Familieweekend in Kuala Lumpur

Dit moment
Nog zes keer stappen we in een vliegtuig voordat we in onze nieuwe woonplaats aankomen. We reizen op dit moment van eiland naar eiland, genieten van de kerstvakantie, laten onszelf inspireren, discussiëren over sociaal ondernemen en Arinda zit veel met haar been omhoog (lange nasleep kruisband operatie). Het is goed om samen te reizen en samen te zijn. De keuze die we gemaakt hebben is soms spannend en neemt af en toe onzekerheid met zich mee. We praten veel met elkaar.

07 Reizen
Reizen (Filipijnen)

Sportreis juni 2016 online
Trots kunnen we vertellen dat de eerste sportreis online staat. Een unieke rondreis door Cambodja met een sociale, culturele en sportieve insteek. Commundo heeft ons de kans gegeven deze reis te promoten. Wij willen mensen de kans geven Cambodja te ontdekken, dagelijks te sporten en middels hun reis bij te dragen aan de ontwikkeling van de lokale bevolking. Een win-win situatie. De verblijfplaatsen zijn doordacht gekozen waardoor sociale initiatieven gesteund worden. Mensen komen in aanraking met kansarmen door met hen te sporten en ervaren historische en culturele hoogtepunten van het land. De reis staat gepland voor juni 2016. Ken je iemand die houdt van sporten en reizen? Wijs ze op deze reis!

Final countdown
Na de kerstvakantie is het nog 63 dagen tot onze vlucht naar Sydney en daarna Nieuw-Zeeland. Kwok zou eerst op 31 januari stoppen maar werkt toch door tot maart 2016. In januari en februari komen nog een aantal vrienden richting Singapore. Arinda’s moeder en broertje hebben besloten het afscheidsfeestje in Singapore mee te pakken. Zo genieten we met familie en vrienden aan deze kant van de wereld en begint daarna de periode voor onszelf. Een maand reizen door Australië en Nieuw-Zeeland. Na een korte stop in Singapore, begin april, vliegen we door naar Siem Reap. Hier start onze huizenjacht. Naast Siem Reap willen we ook Battambang bekijken, na Phom Penh (de hoofdstad) is dit de grootste stad van het land. We volgen vooral ons gevoel en houden jullie op de hoogte!

06 Reizen
Kawasan Watervallen (Filipijnen)

Bedankt 2015, je was een bijzonder jaar!
We zijn dankbaar voor het feit dat we zo veel van de wereld mochten zien in het afgelopen jaar, mochten wonen en werken in Singapore en nu op sociaal vlak meer voor de wereld mogen betekenen. Zin om langs te komen in 2016? Dat kan altijd! Door middel van deze blog laten we weten wat ons bezig houdt en waar we op de wereld zitten.

Fijne jaarwisseling allemaal!

Kwok-Leung en Arinda

Tip: Tijd over tussen de nieuwjaarsborrels door? Bekijk dan hoe Floortje Dessing de Zapp Family opzoekt tijdens hun jarenlange reis.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s