Concrete plannen

‘In the end we only regret the chances we didn’t take, relationships we were afraid to have, and the decisions we waited too long to make.’

Nog nooit hebben we ons contract opgezegd voordat er een nieuw contract getekend was. De gedachte dat we op 1 maart 2016 beide werkeloos zijn is spannend en zorgt tegelijkertijd voor vrijheid. Alles is mogelijk! We willen eerst een periode onszelf nemen, daarna naar Cambodja verhuizen en ons op een nieuw avontuur storten. Waarom Cambodja? Het is zo gegroeid, wij hebben een goed gevoel bij en soms moet je gewoon doen.

01 Singapore naar Cambodja
Begin april 2016 vliegen wij, na een korte tussenstop in Singapore, naar Siem Reap.

Ondernemen
Kwok en Mark kennen elkaar vanuit Nederland en hebben beide een passie voor Teakwondo. In december 2014 raakten zij aan de praat en deelden hun plannen. Suwannaphum werd geboren. Afgelopen jaar is er niet stilgezeten. We hebben een businessplan geschreven, marktonderzoek gedaan en belandden bij de laatste tien van de PWC Social Enterprise wedstrijd. Dit is een organisatie die sociaal ondernemen stimuleert. Buiten de prijzen maar wel mochten we langskomen om een gesprek te voeren over het businessplan en hebben er uiteindelijk interessante connecties aan overgehouden. Meer weten over dit plan? Bekijk de Suwannaphum website.

02 Straatbeeld
Straatbeeld Sihanoukville, aan de kust.

Wat leeft er nog meer?

 • Nederlandse taal- en cultuurlessen aan basisschool leerlingen verzorgen, via Skype. World Wide Juf is een mooie organisatie en ik hoop voor hen aan het werk te gaan als we in Cambodja wonen.
 • Expatkid doe-dagboek voor kinderen en een hulpboek voor ouders schrijven en op de markt zetten. Een idee wat steeds is blijven liggen maar heel relevant blijft. Misschien zelfs een prentenboek (samen met een kind schrijven)?
 • Mijn passie voor reizen de ruimte geven door te bloggen. Ik schrijf voor Vive Le Voyage! Een samenwerking van bloggers die schrijven over hun reiservaringen.
 • Meewerken aan een bestaand project en proberen hen op een hoger niveau te tillen. Ik ben in contact geraakt met Joy of Cambodia welke handgemaakte producten verkoopt.
 • Creatieve en eerlijke excursies voor toeristen bedenken. Dit in samenwerking met bestaande organisaties die dezelfde gedachte hebben.
 • Leerkrachten aan elkaar verbinden, leerkracht handelen verbeteren en een methode ontwikkelen waarbij weinig materialen nodig zijn maar veel resultaat wordt geboekt. Teachers4Teachers heeft mij geïnspireerd.

…en uh, plannen zijn er om bij te stellen toch?

Orde in de chaos
Deze keuze voelt soms als een rollercoaster maar nu de kogel door de kerk is ervaren we vaker rust. De komende maanden vullen we de spaarpot aan omdat we niet weten welke vaste inkomsten we in Cambodja kunnen creëren. De jaarwisseling hopen we te vieren op de Filipijnen en na onze laatste werkdag reizen we richting Nieuw-Zeeland, beide bestemmingen op onze bucketlist. Rond april hopen we te verhuizen naar Siem Reap. De komende maanden gaan we met vrienden en familie aan deze kant van de wereld genieten. Onwijs leuk dat jullie gepland hebben om te komen. Wij kijken er naar uit!

03 Siem Reap monks
Monniken bij het Ankor Wat Tempelcomplex.

04 Samen

Advertisements

2 thoughts on “Concrete plannen

 1. Wat een leuke plannen en hoe mooi is jullie instelling om jullie dromen na te streven!!!!!
  Ik wens jullie heel veel werk- en leefplezier in Cambodja en zal jullie zeker met veel interesse volgen!!!
  Top idee Arinda !!!!!!
  Groetjes Jeanny

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s